Beograd 3×3 Liga je jedan zdrav i sportski projekat, koji okuplja jedne od najboljih basket igraca u Srbiji. Cilj naše organizacije je da popularizujemo 3×3 basket, kao novi Olimpijski sport i da je prezentujemo najbolje moguce našoj i stranoj publici. Mi se nadamo da igrači koji budu igrali naše lige i turnire, da će im to pomoci da budu što bolji da bi bili konkurentni ekipama iz celog sveta. Beogradska 3×3 Liga u prvoj godini ima PRVU DIVIZIJU koja broji 10 ekipa iz cele Srbije.

B3X3L je organizovala 1.turnir u Evropi za kosarkase u kolicima koji je bio odrzan 17.1.2021 u Sportskom Centru “Kosutnjak” u Beogradu. Turnir je brojao 6 ekipa od toga 3 iz Beograda (SOKO , DESPOT , SINGIDUNUM) , 1 iz Paracina (TIGAR) , 1 iz Nisa (NAIS) , i  1 iz Republike Srpske (BIJELJINA).Pobedu je odnela ekipa Singidunuma iz Beograda. Ovo je tek samo mali korak ka većim ciljevima, jer će uskoro početi prva 3×3 liga za košarkaše u kolicima ikada napravljena na svetu.

“Ovo je novi format 3×3 lige koji nije vidjen do sad na nasim prostorima , svim snagama cemo se truditi da popularizujemo ovaj sport u buducnosti” – Generalni Direktor Lige Petar Hranisavljević